Dízelbotrány - Távozik a Volkswagen konszerntől az észak-amerikai igazgató

InfoRádió / MTI
2015. október 14. 16:59
Távozik a Volkswagen konszerntől Winfried Vahland, akit a dízelbotrányt követő vezetőcserék keretében a Skoda Auto vezérigazgatói posztjáról helyeztek át a Volkswagen konszern észak-amerikai érdekeltségének élére.

A Skoda Auto, a Volkswagen leányvállalata Winfried Vahland távozását bejelentő közleményében hangsúlyozta, hogy a vezérigazgató döntése nem függ össze a dízelbotránnyal. Az indoklás szerint Winfried Vahland az "új regionális szervezet felállításáról vallott eltérő nézetei" miatt úgy döntött, hogy nem veszi át új megbízatását.

A Volkswagen konszern szeptember 24-én jelentette be, hogy a Skoda Auto vezérigazgatóját nevezi ki az Egyesült Államokat, Kanadát és Mexikót is magába foglaló, újonnan létesítendő észak-amerikai részleg élére.

A Volkswagen felügyelőbizottságának akkori elnöke, Ferdinand Piëch és Martin Winterkorn vezérigazgató között az idén tavasszal kirobbant hatalmi harc idején a Skoda Auto vezérigazgatójának neve merült fel egyik lehetséges jelöltként a Volkswagen konszern vezérigazgatói posztjára. Winterkorn dízelbotrány miatti lemondása után azonban a konszern vezetését a Porsche vezérigazgatója, Matthias Müller vette át.