eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Peugeot modelleket gyártana Indiában a PSA Peugeot Citroen a Tatával

Együttműködési megállapodást írt alá az indiai Tata Motors és a francia PSA Peugeot Citroen autógyár Peugeot modellek indiai gyártásáról - írja az indiai Economic Times értesülésére hivatkozva a japán Nikkei gazdasági lap ázsiai üzleti kiadása.

A Tata Motors a Gujarat állambeli Sanand üzemében gyártaná a Peugeot modelleket.

Az együttműködés a Fiattal kötötthöz hasonló formát öltene. A Tata Motors 50 százalékos tulajdonnal rendelkezik az indiai és exportpiacra autókat, motorokat és hajtásláncokat gyártó Fiat India Automobile vállalatban. A 2006 óta működő együttműködésen belül 2013-ban szüntették meg a felek a Fiat autók értékesítését a Tata márkakereskedői hálózatában, már csak a közös gyártást folytatják.

A Peugeot a 208-as ferdehátú, a 308-as limuzin és a 2008-as crossover modellek indiai értékesítését tervezi.

A mostani lesz a Peugeot indiai piac megnyitására tett harmadik próbálkozása. Az első kísérlete a 2001-ben a Premier Automobiles vállalattal létesített együttműködés volt, ami pénzügyi problémák miatt hiúsult meg. Tíz évvel később a Peugeot Mumbaiban nyitott képviseletet, az európai piacon elszenvedett forgalomcsökkenés miatt azonban kis híján csődbe jutott, ezért feladta tervét.

A Tata Motors részvénye hétfőn több, mint nyolc százalékkal erősödött a hírre.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×