eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

KSH: augusztusban 4,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene 4,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A kiskereskedelmi forgalom 2013 júliusa óta, 26 hónapja megszakítás nélkül emelkedett Magyarországon.

A júliusi 6,8 százalékos átlagos növekedés után minden kiskereskedelmi alágazatban valamelyest lassult az eladások éves növekedési üteme. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben augusztusban 3,7, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 4,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,4 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.

Az év első nyolc hónapjában 6,0, a naptárhatással kiigazítva 6,1 százalékkal nőtt a forgalom az előző év azonos időszakához képest.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×