A magyarok kétharmada biztosítja a lakását

Infostart
2015. október 3. 14:43
2015 első fél évében a magyar felnőttek 68 százaléka, azaz tízből heten rendelkeztek lakásbiztosítással - derül ki a GfK Hungária biztosításpiaci felmérésének adataiból. Schauermann Péter, a cég munkatársa elmondta: a lakásbiztosítással rendelkezők nagyobb arányban a Nyugat-Dunántúlon és Pest megyében élnek.

A biztosítási piacon készülő kutatásaink szerint a lakosság 68 százaléka él biztosított lakásban. Ez azt jelenti, hogy 10 felnőtt magyarból közel heten élnek ilyen lakásban. Ez jelentős növekedést nem mutat az utóbbi években - mondta Schauermann Péter.

Az adatokból azt látjuk, hogy a Nyugat-Dunántúl különösen jól teljesített lakásbiztosítás terén. De Pest megyében és a közép-dunántúli régióban is az átlagnál magasabb a biztosítottak aránya. Kissé alacsonyabb arányokat látunk a kelti régiókban, Budapest pedig lényegesen rosszabbul teljesít e tekintetben - tette hozzá.

Azt látjuk, hogy aki saját lakásban él, sokkal nagyobb arányban köt biztosítást - ez logikus is. A fiatalabbak - a 18-tól 40 éves korig terjedő életkori csoportban - szintén alacsonyabb a biztosított lakások aránya - számolt be a tendenciákról GfK Hungária munkatársa.

Minél magasabb végzettséggel rendelkezik valaki, annál valószínűbb, hogy biztosított lakásban él. Akiknél pedig a háztartásban él legalább egy gyerek, ott sokkal jellemzőbb, hogy lakásbiztosítást kötnek a lakás védelmére - tette hozzá Schauermann Péter.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást