eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ismét piacvezető a Suzuki Magyarországon

A Vitara márciusi bevezetése óta nő a Suzuki értékesítése, részesedése szeptemberben 14,8 százalékra nőtt, ezzel visszanyerte vezető pozícióját a magyar gépjárműpiacon - közölte a társaság kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Ruska Viktória tájékoztatása szerint szeptemberben 597 Vitara kelt el Magyarországon, ezzel a modell megőrizte elsőségét a SUV kategóriában. A Vitara az év első kilenc hónapját tekintve is vezeti az értékesítési listát, 2119 eladott darabbal.

Swiftből 1550 darabot értékesítettek január-szeptemberben, ezzel kategóriájában szintén Suzuki gyártmány áll az eladások élén. Szeptemberben a Suzuki teljes piaci részesedése 14,8 százalékra nőtt, ami a július-augusztusi 10,6, illetve 10,2 százalékot követően jelentős bővülés.

A flottaautóként forgalomba helyezett személyautók húszas listáján három Suzuki modell is szerepel: a Vitara, az S-CROSS és a Swift.

2014-ben összesen 4735 Suzuki kelt el a magyar piacon. A flottaeladások az összes értékesítés 62 százalékát tették ki ekkor, míg a magánvásárlások 38 százalékot. A cég korábbi tájékoztatása szerint a magyarországi eladások 98 százaléka 2014-ben esztergomi gyártású jármű volt.

Az autógyár eladásait az ország legkiterjedtebb kereskedői hálózata támogatja, 75 taggal.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×