eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Rárepül a környezetvédelemre a Budapest Airport

A Budapest Airport elindította Greenairport programját, hogy a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő szervezetek és vállalatok tovább tudják csökkenteni a légikikötő környezeti hatásait - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kedden az MTI-vel.

A program célja az energiafelhasználás csökkentése, a megújuló energiaforrások használatának elősegítése és az elektromos járművek használatának elterjesztése is.

A közlemény szerint a Budapest Airport Greenairport programjához már egy tucat szervezet csatlakozott, aláírta a csatlakozási nyilatkozatot például az Aeroplex Central Europe (ACE), a Heinemann Duty Free, a HungaroControl, a Lufthansa Technik Budapest, a Főtaxi és a NAV Repülőtéri Főigazgatósága is.

Szarvas Gábor, a Budapest Airport környezetvédelemért felelős igazgatója a közleményben úgy fogalmazott: a Greenairport program nyitott mindazon cégek és szervezetek számára, amelyek készek csökkenteni a repülőtér szén-dioxid-kibocsátását és egyéb környezeti hatásait.

A Budapest Airport közleményében emlékeztet arra, hogy már maga is számos lépést tett az energiahatékonyság, a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés érdekében. Ennek köszönhetően az elmúlt évek alatt 30 százalékkal csökkent a földgáz-, 16 százalékkal az áramfelhasználás éves szinten, vízből pedig egy utasra számítva 10 literrel kevesebbet használ a repülőtér. Fejlesztették a hulladékfeldolgozást is, a repülőtéren keletkező hulladék mintegy kétharmadát már szelektíven kezelik.

Mindezt a repülőtér forgalmának folyamatos növekedése mellett sikerült elérni - jegyezték meg.

A Budapest Airport évekkel ezelőtt az elsők között csatlakozott a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI Europe) által indított úgynevezett karbon akkreditációs programhoz, aminek elsődleges célja a repülőterek szén-dioxid kibocsátásának (ez az energia-felhasználás mérésére legalkalmasabb módszer) csökkentése volt - ismertették a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×