eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Közzétették az államháztartási hiányadatokat

Az államháztartás központi alrendszerének első nyolchavi hiánya 914,9 milliárd forint volt, az augusztusi deficit 20,8 milliárd forintot ért el - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az előzetesen közöltekkel megegyező végleges adatokat a kormany.hu portálon.

Tavaly augusztus végén az államháztartás központi alrendszerének deficitje 858,8 milliárd forintot tett ki. Az előző év augusztusában 7,4 milliárd forintos hiánnyal zárt az államháztartás.

A központi költségvetés 980,2 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 33,7 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 31,6 milliárd forintos szufficittel zártak augusztus végén.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×