eur:
393.24
usd:
367.33
bux:
65863.72
2024. április 23. kedd Béla

Fazekas: hatmillió tonna kukoricatermés várható

Az idei kukoricatermés mintegy hatmillió tonna lesz, mivel a nyári forróság jelentősen csökkentette a termés mennyiségét - közölte a földművelésügyi miniszter a Békés megyei Csabacsüdön szombaton.

Fazekas Sándor ugyanakkor azt mondta, bízik abban, hogy az itteni gazdálkodók, és akik más tájakon "birkóznak a termeléssel", megtalálják számításaikat.

Az ötödik alkalommal megrendezett csabacsüdi Kukorica nap megnyitóján a miniszter felidézte, hogy a múlt évben évszázados rekord dőlt meg, hiszen 9,3 millió tonna kukorica termett. A növény mezőgazdaságban elfoglalt helyére utalva kiemelte, hogy 1,2 millió hektárnyi vetésterülete nagyobb, mint a búzáé.

A csabacsüdi Kukorica napot évek óta a helyi hagyományőrző egyesület szervezi. A rendezvényen bemutatják a kukorica gasztronómiában elfoglalt szerepét, a termesztés gépesítés előtti állapotait is annak érdekében, hogy a most felnövekvő generáció megismerje, miként gazdálkodtak eleink.

A nap folyamán betakarítási versenyt is hirdettek, és a látogatók a helyszínen megismerkedhetnek más szakmákkal, így a fazekassággal, a kovácsmesterséggel vagy a bőrdíszművességgel is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×