eur:
393.54
usd:
367.98
bux:
66314.42
2024. április 25. csütörtök Márk

Budapesten lesz a minőségügyi világfórum

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia (IAQ) - az UNESCO partnere és az ENSZ nem hivatalos minőségügyi tanácsadó szervezete - Budapesten rendezi meg a Minőségügyi és Fenntarthatósági Világfórumot október 26-27-én - közölték a szervezők.

Molnár Pál, a Nemzetközi Minőségügyi Akadémia közelmúltban megválasztott elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a budapesti helyszín választásával a világszervezet elismerte a magyar minőségügyi szervezetek tevékenységét, a hazai minőségfejlesztés és innováció eredményeit. Hozzátette: a rendezvény kiváló lehetőség lesz a hazai vállalatoknak, intézményeknek a nemzetközi bemutatkozásra.

A rendezvényre eddig több mint 60 országból jelezték részvételi szándékukat. A világfórum plenáris ülésén vezető nemzetközi cégek magas beosztású képviselői tartanak előadást és vitatják meg minőségstratégiájukat. A tervezett szekcióüléseken a minőségfejlesztés, a fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás, a globális versenyképesség kerül elsősorban napirendre, az ágazatok közül az egészségügy, a gépjárműipar és az agrárium szerepel hangsúlyosan. A rendezvény zárásaként a résztvevők egyes csoportjai több magyarországi vállalathoz is ellátogatnak majd.

Molnár Pál szerint a világfórum jelentős mértékben hozzájárul az IAQ célkitűzésének megvalósításához, a minőségközpontú kultúra és gondolkodásmód széleskörű elterjesztéséhez, a versenyképesség és életminőség javításához. A minőségfejlesztés globális kérdésének megvitatására szolgáló világkongresszust, illetve világfórumot háromévenként más-más helyszínen rendezik meg, a legutóbbit Tokióban tartották.

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémiát - amelynek összesen maximálisan 100 választott akadémikus tagja lehet - az Amerikai és Európai Minőségügyi Szervezet, valamint Ázsia képviseletében a Japán Mérnökök és Tudósok Szervezete hozta létre 1966-ban. Jelenleg 38 országból 97 választott aktív tagja van, akik jelentős többsége tervezi a személyes közreműködést az ez évi világfórumon - tájékoztatott az IAQ elnöke.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×