Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megszépül a Miskolci Egyetem

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Májusra megújul a Miskolci Egyetem főépülete. A nettó több mint 540 millió forint értékű munkát közbeszerzési pályázaton nyerte el a Jánosik és Társai Kft.

A rekonstrukciós munkák hat szinten, összesen mintegy 5 ezer négyzetméteren folynak. Megújul az A/4-es épület homlokzata, külső szigetelést kap az épületszárny. Egy alumínium szerkezetre üvegfalakat szerelnek, így rendkívül elegáns külsőt kap az épület és javul a hőszigetelő képessége is. Kicserélik az elöregedett gépészeti rendszereket, 140 darab korszerű hűtő, fűtő berendezést szerelnek fel. Több helyre napkollektorokat telepítenek, illetve teljesen felújítják az elektromos hálózatot is. A régi belső burkolatok helyére új burkolatok kerülnek - mondta el Jánosik Lajos, az építkezést végző vállalat tulajdonosa.

A munka külön nehézsége, hogy az előző kivitelező által félbehagyott munkát kell folytatni. A huzavona idején, több évig kibontott ablakokkal állt az
ingatlan. A felújítás során helyükre kerülnek a hiányzó nyílászárók is. Füst- és tűzérzékelők gondoskodnak majd az épület biztonságáról.

A január közepén kezdődött, és a tervek szerint májusban befejeződő felújítást az építőipari ágazat szakembereinek úgy kell végezniük, hogy az egyetemi főépület egyéb részein zavartalan legyen az oktatás, a tudományos tevékenység, az egyetemi élet.A helyszínen átlagosan, naponta 50-80 szakember dolgozik, percre összehangolt projektterv alapján.

Ezzel a munkával befejeződhet a Miskolci Egyetem épületeinek felújítása. Tavalyelőtt a jogi kar épületét varázsolták újjá, mintegy 300 millió forintnyi munkát végezve el.