Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jó üzlet a vasúti teherszállítás

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az árufuvarozási piacon kívánja erősíteni pozícióit a GYSEV magyar-osztrák regionális vasúttársaság. Ennek érdekében a cég tárgyalásokat folytat a német vasúttársasággal egy új vállalat megalapításáról.

Az osztrák Der Standard napilap internetes kiadása arról közölt cikket, hogy a német vasút terjeszkedni kíván a vasúti teherszállítás területén Ausztriában és Magyarországon, ehhez partnerként pedig a GYSEV-et választotta, amely korábban létrehozta saját árufuvarozási leányvállalatát, a GYSEV Cargót.

 A sajtóinformáció értelmében a két cég közös vállalkozással kíván vasúti áruszállítást folytatni a Fekete-tengertől Passauig.

A GYSEV sajtószóvivője, Rázó László az InfoRádiónak megerősítette a tárgyalások tényét.

"A GYSEV Cargo Zrt. valóban folytat tárgyalásokat egy új cég megalapításáról a DB Schenker Rail AG-vel. Ennek alapvető célja, hogy a GYSEV Cargo Zrt. erősítse a pozícióit az árufuvarozási piacokon. A megbeszélések jelenlegi szakaszában konkrétumokról még nem tudunk beszámolni, hiszen döntés még nem született ebben az ügyben."
 
A Der Standard információi szerint a német vállalattól mozdonyok és kocsik érkeznének, míg a GYSEV Cargo az olcsóbb magyar munkaerőt adná.

 A GYSEV szóvivője azt mondja: jó üzlet a vasúti teherszállítás.

"A vasúti teherszállítás napjainkban, nemcsak Európában, hanem Magyarországon is jövedelmező vállalkozás általánosságban."
 
Az osztrák sajtóban máris az ÖBB, vagyis az osztrák állami vasút elleni harcról cikkeznek.

Hanganyag: Sánta András