Vezetőváltás a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél

Infostart
2015. február 13. 16:41
Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2015. február 16-tól Dr. Szivek Norbertet nevezi ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. irányítására. A korábbi vezérigazgató, Márton Péter közös megegyezéssel távozik a társaság éléről. Az InfoRádió úgy értesült, hogy a társaságnál más személyi változás nem várható.

Márton Péter 2012 áprilisától dolgozott az MNV Zrt.-nél vezető beosztásban, 2013. január 1-jétől a nemzeti vagyon kezeléséért felelős társaság vezérigazgatójaként tevékenykedett. Irányítása alatt folytatódott a vagyonkezelő portfóliójába tartozó vállalatok hatékonyabb működése érdekében végzett strukturális átalakítás, tovább gyarapodott az állami vagyon. A tárcavezető a továbbiakban is számít a távozó vezérigazgató munkájára - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

A miniszter 2015. február 16-tól Dr. Szivek Norbertet nevezi ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. élére. A jogász végzettségű szakember számos hazai és nemzetközi - többek között energetikai és ingatlanberuházásokkal foglalkozó - társaságnál szerzett, széleskörű vállalatirányítási és reorganizációs ismeretekkel, tapasztalattal rendelkezik.