Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Európai képzési projektben vesz részt a magyar cég

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Európai Bizottság Intelligens Európa Programja keretében önkéntes képzési rendszer létrehozásában vesz részt az Austrotherm Kft. Arra ösztönöznék a szakembereket, hogy a fenntartható építőipar témájában képezzék magukat, illetve megbízható információkat kívánnak szolgáltatni az ingatlanok tulajdonosainak a kivitelezők képzettségéről.

A magyarországi 4,3 millió lakás 70 százaléka nem felel meg a mai követelményeknek. Budapesten talán valamivel kedvezőbb a helyzet, de azért itt sok még a korszerűtlen otthon. Ezért is speciális oktatási program kidolgozásában vesz részt a hazai hőszigetelőanyag gyártás meghatározó szereplője - tájékoztatott Kruchina Sándor, az Austrotherm Kft. szakértője.

A számos hazai intézmény és gyártó által támogatott programon belül létrejött Fenntartható Építőipari Tudásszövetség egy olyan új képzési rendszer kidolgozását tűzte ki célul, melyben helyet kapnak a megújuló energiával kapcsolatos információk. Egyúttal fontos feladatnak tartanák a hőszigetelési, szabályozástechnikai és vállalkozási ismeretek átadását. Az oktatás az elméleti és gyakorlati képzést is magába foglalja.

A Nemzeti Energiastratégia 2030 szerint 2010-ben Magyarországon az összes energiafogyasztás 40 százalékát az épületek energiafogyasztása tette ki, amelynek 80 százaléka fűtés és hűtés volt. Ezeket az épületeket csak a korszerű nyílászárókkal és a megfelelő hőszigeteléssel lehet energiatakarékossá, s egyúttal környezetbaráttá tenni.