eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Európai képzési projektben vesz részt a magyar cég

Az Európai Bizottság Intelligens Európa Programja keretében önkéntes képzési rendszer létrehozásában vesz részt az Austrotherm Kft. Arra ösztönöznék a szakembereket, hogy a fenntartható építőipar témájában képezzék magukat, illetve megbízható információkat kívánnak szolgáltatni az ingatlanok tulajdonosainak a kivitelezők képzettségéről.

A magyarországi 4,3 millió lakás 70 százaléka nem felel meg a mai követelményeknek. Budapesten talán valamivel kedvezőbb a helyzet, de azért itt sok még a korszerűtlen otthon. Ezért is speciális oktatási program kidolgozásában vesz részt a hazai hőszigetelőanyag gyártás meghatározó szereplője - tájékoztatott Kruchina Sándor, az Austrotherm Kft. szakértője.

A számos hazai intézmény és gyártó által támogatott programon belül létrejött Fenntartható Építőipari Tudásszövetség egy olyan új képzési rendszer kidolgozását tűzte ki célul, melyben helyet kapnak a megújuló energiával kapcsolatos információk. Egyúttal fontos feladatnak tartanák a hőszigetelési, szabályozástechnikai és vállalkozási ismeretek átadását. Az oktatás az elméleti és gyakorlati képzést is magába foglalja.

A Nemzeti Energiastratégia 2030 szerint 2010-ben Magyarországon az összes energiafogyasztás 40 százalékát az épületek energiafogyasztása tette ki, amelynek 80 százaléka fűtés és hűtés volt. Ezeket az épületeket csak a korszerű nyílászárókkal és a megfelelő hőszigeteléssel lehet energiatakarékossá, s egyúttal környezetbaráttá tenni. 

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×