Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tovább terjeszkedik tavasszal a Bubi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Huszonegy új állomáson további ötven kerékpárral bővül tavasszal a MOL BuBi közbringa rendszer. A fejlesztésre a fedezetet a tavaly a kötbérből befolyt 180 millió forint biztosítja.

Tavasszal a tavaly a kötbérből befolyt 180 millió forintból bővül tovább a MOL BuBi közbringa rendszer. Varga Viktória megbízott üzemeltetési vezető az InfoRádiónak elmondta: 21 új állomással, 616 új dokkolóhellyel és 50 kerékpárral bővül tavasszal a BuBi.

"Folyamatos tárgyalásban vagyunk még az engedélyeztetések miatt az érintett kerületekkel. A bővítés tervezett területei az I., II., VI., VIII., IX., XI. és XII. kerület" - jelezte Nagy Viktória.

Hozzátette: pontos helyszínt egyelőre azért nem kíván mondani, mert több a 21-nél több helyszínjavaslatot adtak és a kerületeken múlik, hogy melyikre kapnak engedélyt.

Varga Viktória elmondta, hogy az érintett kerületekbe 2-3, maximum négy új állomás kerül majd. A megbízott üzemeltetési vezető emlékeztetett: a BuBi rendszer sugárirányban terjed, az állomások egymástól lehetőség szerint 300 és 500 méteren belül helyezkednek el.

"Érintett terület lesz a MÜPA környéke, és a BAH-csomópont felé is szeretnénk terjeszkedni" - tudatta.

Bús Balázs óbudai polgármester a héten az InfoRádiónak elmondta: szeretnék, ha a BuBi-program a III. kerületbe is elérne.

"Már van egy konkrét tervünk, eszerint a Kolossy tér környékén lenne egy következő BuBi-állomás, de véleményem szerint el kell hozni az Árpád hídig és a Római partig is" - ismertette a polgármester.

Varga Viktória elmondta: a tavaszi bővítési tervekben a III. kerület nem szerepel.

"A III. kerület jelenleg nincs benne, azonban a jövőben tervezünk még egy nagyobb horderejű bővítést a Bubi rendszerében, akkor már lehet szó erről is" - jelezte.

A MOL BuBi megbízott üzemeltetési vezetője hozzátette: a BKK 2016-ra tervezi az újabb bővítést. Ám ennek forrásai még nem tisztázottak. 

Hanganyag: Domanits András