Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: Magyarország újabb rekordot ért el a foglalkoztatásban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyarország újabb rekordot ért el a foglalkoztatásban, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint június és augusztus között ugyanis már 4 millió 158 ezren dolgoztak - közölte a Fidesz pénteken az MTI-vel a statisztikai hivatal friss jelentésére reagálva.

Közleményében a nagyobbik kormánypárt azt írta, kabinetnek továbbra is az egyik legfontosabb célja a foglalkoztatás növelése.

A KSH legfrissebb, pénteki jelentése szerint június-augusztusban 4,5 százalékkal, 177 ezerrel volt több a foglalkoztatottak száma, mint az előző év azonos időszakában. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 3,4 százalékponttal 62,4 százalékra emelkedett.

A Fidesz biztatónak nevezte, hogy egy év alatt 177 ezerrel nőtt a bérből és munkából élők száma, hogy napról-napra egyre több ember találja meg helyét a munkaerőpiacon.

Azt írták, ezzel párhuzamosan a munkanélküliség is csökkenő pályán van; 99 ezerrel kevesebb a munkanélküli, mint egy éve, és ez 2008 óta a legkedvezőbb adat.

A Fidesz szerint ez azt jelzi, hogy Magyarország jó úton jár, és a 2010-es kormányváltáskor végrehajtott gazdaságpolitikai fordulat egymás után hozza a jó eredményeket.

Közölték ugyanakkor azt is, hogy amíg egyetlen olyan ember is van munka nélkül az országban, aki tud és akar dolgozni, addig "nem lehetünk elégedettek".

Azt írták, a Fidesz-kormány egyik legfontosabb célja a foglalkoztatottak számának tartósan 4 millió fölött tartása és a munkanélküliek számának további csökkentése. Folytatódnak a foglalkoztatási programok, és a tartós gazdasági növekedés is segíteni fogja, hogy még több ember éljen segély helyett munkából - áll a közleményben.