Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jót tett az idegenforgalomnak a Vár felújítása

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A városépítészeti felújítások jelentősen élénkítették a budapesti idegenforgalmat - állítja a Zsidai-étteremlánc vezetője. Zsidai Zoltán Roy szerint a Budai Vár a világ idegenforgalmi élvonalába került.

"A Vár felújítása megtörtént, ami tényleg döbbenetesen szép és ütős hatással bír" - fogalmazott az InfoRádiónak Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai-étteremlánc vezetője.

Mint mondta, "azt gondoltuk és tudtuk, hogy ez nagyon jót fog tenni a Várnak és nagyon szép lesz, de amikor az ember látja, hogyan mutat ez az új kockakő, faltól-falig egy szintben, gyönyörű szépen lerakva, és ezen hogy mutatnak a teraszaink és az éttermek, akkor látszik, hogy ez a világ élvonalába repítette a budai Várat".

Szerinte a budapesti eddig is az egyik legszebb óváros volt Európában, de most már egyértelműen a legszebb három közé sorolható.

A Zsidai-étteremlánc vezetője arról is beszélt, hogy a felújítás nekik is nagyon sokba került, mert ez a szezon kétharmadát tönkretette. Ám - mint fogalmazott - pragmatikusan állnak ehhez hozzá. "A Várnak szépülnie kell, fejlődnie kell, ezt valamikor meg kellett csinálni. Egyszer be kellett nyelni ezt a pirulát, de egyébként látszik, hogy utána nagyon szépen elindult az egész és tekintettel arra, hogy idén 32 éves a családi cégünk és mi alapvetően évszázados szinten szeretnénk gondolkodni és tervezni, ezért ezzel a nagy veszteséggel nem foglalkozunk, mert ez lehet az alapja annak a fejlődésnek, ami szerintem még előttünk áll" - mondta Zsidai Zoltán Roy.

Hanganyag: Sánta András