Magyar járműfejlesztés a berlini nemzetközi vasúti kiállításon

InfoRádió / MTI
2014. szeptember 23. 07:32
Magyar járműfejlesztést mutat be a MÁV Csoport a kedden kezdődő InnoTrans nemzetközi vasúti kiállításon: a vasúttársaság a MÁV-Start saját fejlesztésű és gyártású IC+ személykocsiját mutatja be Berlinben, a legjelentősebb vasútszakmai összejövetelen.

A MÁV közleménye szerint a szeptember 23. és 26. között zajló nemzetközi vasútijármű és közlekedéstechnikai kiállítás a következő évek, évtizedek kötöttpályás fejlesztési irányait, csúcstechnikáját vonultatja fel.

Kiemelik: az 1996. óta kétévente megrendezett vásáron kiállítják a MÁV-Start Szolnokon gyártott IC+ személykocsiját, így mód nyílik arra, hogy az újjáéledő magyar vasúti járműgyártás korszerű termékét a külföldi vasútvállalatok, világpiaci szereplők szakemberei és az érdeklődő nagyközönség is kívül-belül megnézze.

A vasút európai reneszánsza, a prognosztizálható nyugat- és kelet-európai piaci trendek miatt fontos a MÁV Csoport számára, hogy saját gyártmányával tud megjelenni a rangos szakkiállításon - írták.

A napokban a MÁV delegációja több tárgyalást is folytat jelentős piaci szereplőkkel.

Az InnoTrans kiállításhoz időzítve tartja meg berlini üléseit a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) és az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége (CER). Ezeken vezetői bizottsági tagként Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is részt vesz. A MÁV felső vezetői meghívást kaptak a Német Vasútipari Szövetség (VDB), továbbá a Deutsche Bahn (DB) és a Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium közös rendezvényére is.