eur:
395.44
usd:
372.32
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Szeptember végétől lehet autózni a Lánchíd utcában

A felújítás kivitelezési hibái miatt csak szeptember végén adják át az autós forgalomnak a budapesti Lánchíd utcát. Az okokról Herczeg Zsolt kérdezte Dobrocsi Tamást, az első kerületi önkormányzat közlekedési operatív programjának műszaki vezetőjét.

"Folyamatban van a műszaki átadás-átvétel, a jövő héten még folynak kisebb korrekciók, javítások, és szeptember végére forgalomba is fogjuk helyezni" - mondta a Lánchíd utcával kapcsolatban az InfoRádiónak Dobrocsi Tamás, az első kerületi önkormányzat közlekedési operatív programjának műszaki vezetője.

Mint mondta, az ütemterv szerint a gyalogos forgalomnak már átadták az utcát, míg a közúti forgalom szeptember végén indulhat meg.

A minőségi kifogásokkal kapcsolatban Dobrocsi Tamás elismerte, hogy vannak kivitelezési hibák, ezek javítása folyamatban van, illetve a jövő héten végzik el ezeket, és mire forgalomba helyezik a szakaszt, már "minden ilyen hiba ki lesz javítva". Nem volt például teljesen egyenletes a felület, ezeket javítani fogja a kivitelező - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a felhasznált anyagok minősítése megtörtént. Arra a felvetésre, hogy a 86-os busz el fog-e férni az utcában, igennel felelt. "Ebben megint vannak félreértések, itt egy hat méteres útpálya-szélesség van az utcában", és egy szakasz van, ahol szintén megvan a hat méter, de a vízelvezetést úgy oldották meg a tervezők, hogy van egy 60 centi széles rész, amely 2-3 centiméterrel mélyebb az útfelületnél. Ebből volt a félreértés, mert sokan ezt úgy kezelték, mintha ez nem az úttestnek a része lenne, holott a teherbírása ugyanolyan, mint az útpályának. "A 2,70-es forgalmi sávokban simán elférnek a buszok" - mondta.

Dobrocsi Tamás arról is beszélt, hogy a burkolat vágott felületű bazalt nagy kockakő. Az építész-tervezőknek volt ez a választása, hogy a terület korhű legyen. Éppen azért van ez a vágott felület, hogy ne az a klasszikus macskakő burkolat legyen, amelyen tényleg borzalmas közlekedni - fogalmazott.

"Szeptember 30-ára tervezzük a forgalomba helyezést, akkortól lehet visszaadni a forgalomnak a Lánchíd utcát" - mondta.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×