Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szeptember végétől lehet autózni a Lánchíd utcában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A felújítás kivitelezési hibái miatt csak szeptember végén adják át az autós forgalomnak a budapesti Lánchíd utcát. Az okokról Herczeg Zsolt kérdezte Dobrocsi Tamást, az első kerületi önkormányzat közlekedési operatív programjának műszaki vezetőjét.

"Folyamatban van a műszaki átadás-átvétel, a jövő héten még folynak kisebb korrekciók, javítások, és szeptember végére forgalomba is fogjuk helyezni" - mondta a Lánchíd utcával kapcsolatban az InfoRádiónak Dobrocsi Tamás, az első kerületi önkormányzat közlekedési operatív programjának műszaki vezetője.

Mint mondta, az ütemterv szerint a gyalogos forgalomnak már átadták az utcát, míg a közúti forgalom szeptember végén indulhat meg.

A minőségi kifogásokkal kapcsolatban Dobrocsi Tamás elismerte, hogy vannak kivitelezési hibák, ezek javítása folyamatban van, illetve a jövő héten végzik el ezeket, és mire forgalomba helyezik a szakaszt, már "minden ilyen hiba ki lesz javítva". Nem volt például teljesen egyenletes a felület, ezeket javítani fogja a kivitelező - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a felhasznált anyagok minősítése megtörtént. Arra a felvetésre, hogy a 86-os busz el fog-e férni az utcában, igennel felelt. "Ebben megint vannak félreértések, itt egy hat méteres útpálya-szélesség van az utcában", és egy szakasz van, ahol szintén megvan a hat méter, de a vízelvezetést úgy oldották meg a tervezők, hogy van egy 60 centi széles rész, amely 2-3 centiméterrel mélyebb az útfelületnél. Ebből volt a félreértés, mert sokan ezt úgy kezelték, mintha ez nem az úttestnek a része lenne, holott a teherbírása ugyanolyan, mint az útpályának. "A 2,70-es forgalmi sávokban simán elférnek a buszok" - mondta.

Dobrocsi Tamás arról is beszélt, hogy a burkolat vágott felületű bazalt nagy kockakő. Az építész-tervezőknek volt ez a választása, hogy a terület korhű legyen. Éppen azért van ez a vágott felület, hogy ne az a klasszikus macskakő burkolat legyen, amelyen tényleg borzalmas közlekedni - fogalmazott.

"Szeptember 30-ára tervezzük a forgalomba helyezést, akkortól lehet visszaadni a forgalomnak a Lánchíd utcát" - mondta.

Hanganyag: Herczeg Zsolt