eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egymilliárd forinttal támogatja a kormány a csornai napelemgyár megépülését

Egymilliárd forinttal támogatja a kormány a csornai napelemgyár megépülését - jelentette be Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Budapesten.

Egymilliárd forinttal támogatja a kormány a csornai napelemgyár megépülését - jelentette be Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Minél hatékonyabban állítjuk elő és használjuk fel az energiát, annál erősebbé válhat Magyarország - mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

"Úgy döntöttünk, hogy 1 milliárd forintos állami támogatást biztosítunk ezen beruházás végrehajtásához, amelynek előkészítése lezárult és a kivitelezési fázis pedig megindult és jó reményünk van arra, hogy 2015 második felében az első napelemek már legördüljenek a futószalagról, ha ezt a képzavart szabad itt használni.

Az EcoSolifer csaknem 15 milliárd forint összértékű csornai beruházásával 212 új munkahely jön létre. Az új napelemgyár alapkőletétele szombaton lesz a Győr-Moson-Sopron megyei településen.

Haidegger Ákos, az EcoSolifer ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy cége nem csak napelemeket gyárt.

"A napelemipari fejlesztésektől a napelemgyártáson át egészen a napelemes rendszerek által termelt elektromos áram eladásáig részt veszünk cégeinken és együttműkődő partnereinken keresztül a napelemipar teljes vertikumában."

Haidegger Ákos kitért arra is, hogy az új csornai üzemben olyan korszerű technológiát fognak alkalmazni, amilyet jelenleg a világon csak Japánban használnak. Úgynevezett vékonyréteg-napelemeket fognak előállítani, amelyeknek a hatásfoka 30 százalékkal jobb, mint a jelenleg forgalomban lévő napelemeké.

Hanganyag: Sigmond Árpád

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×