Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új e-vizsga-rendszer a Magyar Mérnöki Kamarában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Átadta új vizsgatermét és bemutatta új e-vizsga rendszerét a Magyar Mérnöki Kamara. Az új körülmények modernebb, gyorsabb és egyszerűbb vizsgafolyamatot tesznek lehetővé a kamarai tagok és nyilvántartottak számára, például rögtön a vizsga után kézhez kapják a bizonyítványukat.

A Magyar Mérnöki Kamaránál évente mintegy 3 ezer új szakmagyakorlási jogosultságot kérelmeznek, az ehhez tartozó vizsgák megszervezése a kamara egyik legfontosabb feladata. Ezen túl előkészítő tanfolyammal és konzultációval is segítik a vizsgára felkészülést. Az eredményes vizsgázást emellett olyan, interneten letölthető felkészülési segédletekkel is támogatják, melyeket a szakma kiemelkedő, széleskörű gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberei, illetve legelismertebb egyetemi oktatói készítettek.

A tartalmilag és módszertanilag is megújult vizsgáztatás és felkészítő segédanyagok célja, hogy a szakemberek a legjobb felkészítést kapják munkájukhoz. Ennek érdekében a vizsgakérdések és a felkészülési segédletek is az építésügyi jogszabályok aktuális, legfontosabb változásaira fókuszálnak.

Így a következő éveknek az egyik kiemelten fontos témája az építési termékekkel kapcsolatos új rendelkezések megismerése, amely révén a piacot jelenleg elárasztó rengeteg termék közül a mérnök képessé válik, hogy minden esetben az adott feladathoz legmegfelelőbb terméket válassza ki és használja fel. Emellett nagy hangsúlyt kap a szabálytalan tevékenységek, bemutatása, illetve az ezek elkerülésére vonatkozó ismeretek elmélyítése - tudatta a kamara.