eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Csurig vannak az európai gáztározók

Az európai gáztározókba 7,008 milliárd köbméter földgáz került augusztusban - az európai tározóüzemeltetőket képviselő Gas Storage Europe (GSE) adatai szerint.

Szeptember 1-jei állapot szerint így az európai földalatti gáztározókban 71,105 milliárd köbméternyi földgáz volt, az európai gáztározók 88,5 százalékban voltak feltöltve.

Az EU-ban 15 országnak van földgáz tárolására alkalmas infrastruktúrája. Az unióban jelenleg több mint 80 milliárd köbméternyi tárolói kapacitás érhető el, Európa teljes évi fogyasztásának csaknem egyötödét képes gáztározókba helyezni.

A legnagyobb tározói infrastruktúrája Németországnak, Olaszországnak és Franciaországnak van, a negyedik helyen Magyarország áll.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×