eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma

Az OTP az MKB Bank megvásárlására készül

Az OTP Bank egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megvásárolja az évek óta veszteséges MKB Bankot - írja a Reuters három, az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva.

Az OTP bank és a BayernLB intenzív tárgyalásokat folytat az MKB Bank adásvételéről az elmúlt hetekben, és nemsokára dűlőre juthatnak - állítják a hírügynökség forrásai. Egyelőre abban nem tudtak megegyezni, hogy mennyiért adja el a BAyerLB a leánybankját.

Az OTP lehetséges magyarországi felvásárlásaival kapcsolatban tavaly májusban indultak el a találgatások, miután Csányi Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában azt nyilatkozta, hogy az OTP két magyarországi bank megvásárlására készül.

Lapértesülések alapján az OTP többek között az MKB-t szerette volna megszerezni, akkor azonban A Bayerische Landesbank, az MKB Bank anyabankja közleményében leszögezte: a bank megvásárlása iránt folyamatos az érdeklődés, de az MKB még nem biztosított kizárólagosságot egyetlen potenciális vevőjelöltnek sem, valamint nem folytat előrehaladott tárgyalásokat egyetlen érdeklődővel sem.

Mint arról a múlt héten a Portfolio beszámolt, az MKB a 2012-es 308 millió eurós veszteségnél még nagyobb, 409 millió eurós veszteséget ért el tavaly, ez év végi euróárfolyamon számolva 121 milliárd forintos mínuszt jelent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×