Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így működhet majd az internetes szerencsejáték

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Miniszteri hozzájárulással, 10-20 millió forint igazgatási szolgáltatási díj kifizetésével lehet majd távszerencsejáték-engedélyhez jutni - az erről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

Feltétel még a játék auditálása, amely kiterjed a véletlen generátorra, a játékszabályokra, a játékosi egyenleg kezelésére, továbbá a manipulációmentes, valós és a játéktervnek megfelelő működésre is. Az auditálási okiratban foglaltakat az engedély időtartama alatt folyamatosan biztosítani kell.

A játékterv tartalmazza a tét legkisebb és legnagyobb összegét, a tétek és nyeremények arányát valamint a szervezői jutalék meghatározását is.

Amikor a távszerencsejáték szervezője nyilvántartásba veszi a játékost, rögzíti annak e-mail-címét, és kizárólag egy felhasználói nevet és jelszót biztosít a számára. Nem vehető nyilvántartásba 18 év alatti személy.

A tervezet tiltaná a játékosi egyenlegek közti átvezetést, ugyanakkor megengedné bónusz és speciális ajánlat alkalmazását. A bónusznál ellenérték fizetése nélkül ír jóvá a rendszer a játékos egyenlegén bizonyos összeget. A speciális ajánlat pedig azt jelenti, hogy a játékos által fizetendő tét csökken, illetve a nyeremény növekszik - az általános szabályokban meghatározottakhoz képest.

Az engedélykérelemhez csatolni kell az igazgatási szolgáltatási díj befizetését tanúsító iratot. A díj egy játéktípusra kért engedély esetén 10 millió, két játéktípusra 15 millió, míg három játéktípusra 20 millió forint.