eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Folytatódik a székesfehérvári elkerülő út építése

Márciusban folytatják a Székesfehérvárt nyugatról elkerülő út építését, amelyen a Feketehegy-Szárazrét városrészt is ki lehet majd kerülni az M7-es autópálya és a 8-as főút között. Az új, hét kilométeres szakasz európai uniós források felhasználásával, nettó 14,6 milliárd forintból épül.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője szerdán, Székesfehérváron sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 7 kilométeres gyorsforgalmi út kétszer kétsávos lesz. A beruházás során nyolc felüljáró és két különszintű csomópont épül.

Közölte, hogy a közbeszerzési eljáráson a kivitelezési munkákat a Swietelsky Magyarország Kft. és az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. nyerte el. A tervek szerint a munkákkal 2016 júliusára végeznek.

Loppert Dániel emlékeztetett arra, hogy a 8-as számú út fejlesztésének első állomása a székesfehérvári elkerülő, mert a következő években egészen a Veszprém megyei Herendig kétszer kétsávos gyorsforgalmi út épül.

A Fejér megyei fejlesztésekről elmondta: a 62-es úton már készül a seregélyesi elkerülő és kezdődik a Dunaújváros és Székesfehérvári közötti szakasz útburkolatának megerősítése is. Hozzátette: jövőre indulhat el a 81-es úton a móri körforgalom kivitelezése.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester szerint nemcsak a város, hanem az egész ország számára fontos fejlesztés kezdődik el, hiszen a főváros és a Balaton északi partja közötti forgalom gyorsabbá válhat. Az érintett városrészeken pedig az autó és a tehergépkocsi forgalom is jelentősen csökken 2016 után - tette hozzá.

Vargha Tamás (Fidesz) országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a korábbi választási kampányok során sokszor volt ígéret a fejlesztés, de sohasem valósult meg. A 2010-es kormányváltás után is még a 2020 utáni állami útfejlesztési programban szerepelt, most mégis megkezdődhet az építkezés - mondta.

Törő Gábor útügyi miniszteri biztos közölte, hogy a székesfehérvári elkerülő tökéletesen illeszkedik a Mór-Székesfehérvár-Dunaújváros-Kecskemét ipari tengely mentén zajló beruházásokhoz, amelyek közül példaként említette a 62-es és a 81-es főutak felújítását.

Bejelentette, hogy a 2014-2020 közötti időszakban, Mór és a megyeszékhely között a 81-es főút négysávosítására is sor kerülhet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×