Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: állami érdek a tisztességes kaszinóüzemeltetés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz szerint az Együtt-PM a megbízhatatlan, adócsaló szerencsejátékosok pártját fogja, szemben a tisztességes és törvényes kaszinóüzemeltetéssel, ami az állam érdeke.

A kormánypárt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében fogalmaz így, az Együtt-PM-es Dorosz Dávid kezdeményezésére reagálva. A független országgyűlési képviselő törvénymódosítással biztosítaná, hogy az állam ne csorgathassa vissza a kaszinóknak koncessziós díjukat. Az ellenzéki politikus szerint ezzel az állítása szerint a kaszinóüzemeltetésben is érdekelt Andy Vajna, a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos "néhány hónappal házasságkötése után a Fidesz-kormánytól egy 630 millió forintos nászajándékot kapott".

A Fidesz hangsúlyozza, az új jogszabályok szerint csak olyan kaszinók kaphatnak koncessziót, akik tíz éves tapasztalattal rendelkeznek, feddhetetlen a tevékenységük, és minden adót befizetnek. A kormánypárt szerint ezzel tovább nő az állami kontroll a kaszinók üzemeltetésében.

Kiemelik, az Országgyűlés döntése a szerencseipar kifehérítésének és átvilágításának a része és azt a társadalmi érdeket szolgálja, hogy rend legyen a szerencsejáték-piacon.

A tisztességesen szervezett szerencsejáték ugyanis milliárdos bevételeket hoz az államnak - fejtik ki, hozzátéve: "Bajnai pártja úgy vádaskodik, hogy közben azt elfelejti megemlíteni, Andy Vajna már Bajnai Gordon kormányától is kapott kaszinókoncessziót".