eur:
395
usd:
371.78
bux:
66218.74
2024. április 16. kedd Csongor

Fidesz: állami érdek a tisztességes kaszinóüzemeltetés

A Fidesz szerint az Együtt-PM a megbízhatatlan, adócsaló szerencsejátékosok pártját fogja, szemben a tisztességes és törvényes kaszinóüzemeltetéssel, ami az állam érdeke.

A kormánypárt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében fogalmaz így, az Együtt-PM-es Dorosz Dávid kezdeményezésére reagálva. A független országgyűlési képviselő törvénymódosítással biztosítaná, hogy az állam ne csorgathassa vissza a kaszinóknak koncessziós díjukat. Az ellenzéki politikus szerint ezzel az állítása szerint a kaszinóüzemeltetésben is érdekelt Andy Vajna, a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos "néhány hónappal házasságkötése után a Fidesz-kormánytól egy 630 millió forintos nászajándékot kapott".

A Fidesz hangsúlyozza, az új jogszabályok szerint csak olyan kaszinók kaphatnak koncessziót, akik tíz éves tapasztalattal rendelkeznek, feddhetetlen a tevékenységük, és minden adót befizetnek. A kormánypárt szerint ezzel tovább nő az állami kontroll a kaszinók üzemeltetésében.

Kiemelik, az Országgyűlés döntése a szerencseipar kifehérítésének és átvilágításának a része és azt a társadalmi érdeket szolgálja, hogy rend legyen a szerencsejáték-piacon.

A tisztességesen szervezett szerencsejáték ugyanis milliárdos bevételeket hoz az államnak - fejtik ki, hozzátéve: "Bajnai pártja úgy vádaskodik, hogy közben azt elfelejti megemlíteni, Andy Vajna már Bajnai Gordon kormányától is kapott kaszinókoncessziót".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×