eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Londoni elemzők: az MNB-hitelprogram jót tesz az államkötvénypiacnak is

Várhatóan a magyar állampapír-piaci keresletet is fellendíti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) olcsó likviditást kínáló növekedési hitelprogramja - jósolták pénteki helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

A Standard Bank londoni befektetési részlegének európai felzárkózó piacokra szakosodott elemzőstábja befektetőknek összeállított térségi ajánlásában kiemeli azt a véleményét, hogy a piacoknak "felesleges aggódniuk" az MNB-hitelprogram keretében megjelenő pótlólagos forintlikviditás hatásaitól. Éppen ellenkezőleg: a kis- és középvállalatoknak "rendkívül alacsony", 2,5 százalékos kamattal hozzáférhetővé tett forintlikviditási többlet a sokkal magasabb hozamot kínáló magyar állampapírok keresletét is felhajtja majd a ház londoni elemzői szerint.

A Standard Bank stratégái e megfontolás alapján hosszú/túlsúlyozott pozíciót tartanak kedvezőnek a forinteszközökre a hozamgörbe "hasánál", vagyis a 4-6 évi lejáratokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×