eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65239.64
2024. április 19. péntek Emma

Varga: A GDP adatok a magyar gazdaság növekedését fogják visszatükrözni

A nemzetgazdasági miniszter várakozása szerint a csütörtökön napvilágra kerülő GDP adatok a magyar gazdaság növekedését fogják visszatükrözni.

Varga Mihály szerdán egy fővárosi eseményen újságíróknak arról beszélt: az idén 1 százalék körül, jövőre pedig 2 százalék körül növekedhet a magyar gazdaság. Szavai szerint a harmadik negyedéves növekedési adat is ezt fogja alátámasztani.

A miniszter azt mondta: a jövő évi optimizmust az erősíti, hogy a kormány egy jó állapotú gazdaságot hozott létre az elmúlt 3 év konszolidációja után.

"Növekednek a munkahelyek, stabilizálódik a gazdaság, kisebb mértékű az adósságunk, az infláció mértéke történelmi mélyponton van. Mindezek azt mutatják, hogy jövőre - ha nem is lesz kolbászból a kerítés -, de sokkal jobb helyzetben lesz az ország, mint idén" - fogalmazott a tárcavezető.

Szólt arról, hogy az alacsony infláció jó a családoknak, háztartásoknak, mert az áremelkedés ellen nagyon nehezen tudnak csak védekezni az emberek. Ebből a szempontból örömteli ténynek nevezte, hogy 1 százalék alá csökkent a magyar infláció mértéke. "Ez azt jelenti, hogy a forintunk az igenis egy szilárd, jó, értékálló pénzzé kezd válni" - mondta Varga Mihály.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×