eur:
394.29
usd:
370.2
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Technológiai tőzsde terve - Magyarország új jövedelemforrásai

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala összeírja és felbecsüli az állami tulajdonban lévő jogokat, monopóliumokat, technikai hagyományokat.

Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke az InfoRádiónak elmondta: régóta sürgető feladat egy ország-leltár felállítása.

A szakértő szerint szellemi vagyonnak nevezhetőek azok az értékkomponensek, amelyeknek a számbavételére a modern számviteli szabályok ugyan már rendelkeznek bizonyos módszertannal, de ezeknek a jelen idejű értékbecslésére nincsenek bevezetett eljárások.

Bendzsel Miklós példaként említette, hogy ezeknek a jegyeknek a nyilvántartásba vétele egy olyan technológiai tudatosságú tulajdonosi pozícióba hozhatja Magyarországot (a mindenkori kormányzatot), amelyik egy-egy ágazat fejlesztésekor képes azzal számot vetni, hogy esetleg van-e a tulajdonában olyan technológiai ismeret, amely jobban kamatoztatva, folyamatos jövedelmet is termelhet.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke megemlítette a közép-európai technológiai tőzsde létrahozásának tervét is. Azt mondta: "ha lesz egy a piaci pozicionálást támogató szolgáltatás, kell, hogy legyen a piacra jutásnak a pénzügyi értelemben vett befektető-generáló oldalán is egy olyan új felhajtó erő, amelyet ez a bizonyos szabadalmi alap és közép-európai technológiai tőzsde 2015-2016-tól meg is testesíthet."

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×