Turisztikai szervezetekkel kötött stratégiai megállapodást az NGM

InfoRádió / MTI
2013. november 9. 11:57
A jogszabályok előkészítésében való részvételről stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a turizmus és vendéglátás területen működő öt szakmai szervezettel szombaton.

A dokumentumokat Horváth Viktória, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára, Szabó Géza, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége általános alelnöke, Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke, Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége alelnöke, Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, valamint Garancsi István, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke írták alá.

A sajtónyilvános rendezvényen Horváth Viktória helyettes államtitkár kiemelte: a társadalmi egyeztetésen lévő 2014-2024 időszakra szóló Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióban (NTK) fontos helyen szerepel a versenyképesség növelése, a minőségi szolgáltatás megteremtése, továbbá célul tűzték ki, hogy a turizmus GDP-hez való hozzájárulása 2024-re érje el a 10 százalékot, és az ágazatban foglalkoztatottak száma 50 százalékkal bővüljön a jelenlegi 358 ezerről 540 ezerre.