Mol-INA-ügy - Felülvizsgálja tárgyalási pozícióját a horvát kormány

InfoRádió / MTI
2013. november 8. 21:09
A horvát kormány jelezte, hogy valószínűleg módosítani kényszerül az INA olajtársaság két legnagyobb részvényese közötti viszony rendezésére az idén augusztus elsején elfogadott tárgyalási pozícióját.

A horvát kormány pénteken este kiadott közleményében azt írta: "nagy érdeklődéssel fogadta Molnak az INA-részesedéssel kapcsolatos álláspontjáról tett bejelentését", amely szerint a Mol igazgatósága felhatalmazta a magyar olajcég ügyvezető testületét az INA-részesedés értékesítésének előkészítésére. A Mol döntése olyan helyzetet teremtett, amely alapján valószínű, hogy a kormány felül fogja vizsgálni az augusztus elsejei kormányülésen elfogadott tárgyalási keretfeltételeket" - közölték.

"Részvényesi minőségében a kormány mindent meg fog tenni az INA, mint horvát vállalat érdekeinek érvényesítése érdekében" - szögezi le a dokumentum. "Felügyeleti minőségében és az ország energiastratégiájának felelőseként pedig mindent meg fog tenni Horvátország érdekeinek a védelmében" - fogalmaz a Zoran Milanovic miniszterelnök kabinetje által péntek este kiadott közlemény.