eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Gyorsabban lehet átjutni az Erzsébet hídon

Felgyorsul az autós közlekedés Budáról Pest felé, miután péntektől újra irányonként két forgalmi sáv járható az Erzsébet híd - Szabad sajtó út - Kossuth Lajos utca tengelyen - írta az MTI-hez péntek reggel eljuttatott közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ezzel párhuzamosan megszűnik a Hegyalja úton az autóbuszsáv ideiglenes utolsó szakasza is, így a Mészáros utcától ismét két sávon lehet közlekedni Pest felé. A Budapest Szíve Program Budapest Új Főutcája beruházás II. ütemében a Váci utca és Városház utca közötti szakasz aszfaltozását november 3-án fejezték be, ezt követően november 7-ére az Erzsébet híd pesti hídfője is végleges aszfaltburkolatot kapott.

Az útmenti járdákon még kivitelezési munkákat végeznek, ezért a buszsávok területe továbbra is le lesz zárva: a Duna és a Városház utca közé eső szakaszon nem lesz buszsáv. Az Erzsébet híd Pest felé vezető oldalán a középső forgalmi sáv továbbra is a szélső buszsávba torkollik, ahol az autóbuszok élveznek elsőbbséget.

A BKK közleménye arra is kitér, hogy Belváros-Lipótváros Önkormányzata 2006-ban döntött arról, hogy a mára elavult és sok kényelmetlenséget okozó, nem akadálymentesített útfelületek és aluljárók helyett a gyalogosok, a közösségi közlekedést használók és az autósok számára a Fővárosi Önkormányzattal közösen egy európai színvonalú, élhetőbb belvárost alakít ki. A közterületek megújításával valósult meg a Kálvin tér és Szabadság tér közötti belvárosi új főutca fejlesztése is. A projekt első szakasza már lezárult, ezt követte 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat beruházásában és a BKK szakmai irányításával a Károly körút és a Március 15. tér északi felének átépítése. A Budapest Szíve Program következő szakaszában, 2012 novemberétől a Budapesti Közlekedési Központ közreműködésével és szakmai segítségével Belváros-Lipótváros Önkormányzata folytatja a főutca kiépítését. A kapcsolódó rekonstrukciós munkálatok eredményeként a Ferenciek tere és a Március 15. tér, valamint környezetük új arculatot kap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×