eur:
395.4
usd:
372.32
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Marad az Erzsébet-utalvány

Marad az Erzsébet-utalvány, felhasználási feltételei sem változnak - közölte a kormányszóvivő csütörtökön az MTI-vel.

A napokban több sajtóorgánumban is olyan hírek láttak napvilágot, amelyek szerint a kabinet mérlegeli az Erzsébet-utalvány megszüntetését vagy átalakítását oly módon, hogy kizárja a felhasználhatóság köréből az élelmiszer-vásárlást.

A kormány szerdán megtárgyalta az Erzsébet-utalvánnyal kapcsolatos kérdéseket; a tárcákhoz eddig érkezett visszajelzések alapján a munkavállalók számára ez a juttatási forma fontos, szeretik, így marad - jelentette ki Giró-Szász András az MTI-nek.

A kormányszóvivő ezzel megerősítette a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkárának hétfőn a parlamentben, egy képviselői kérdésre adott válaszát, amelyben Cséfalvay Zoltán leszögezte: nincs szó az Erzsébet-utalvány megszüntetéséről vagy felhasználási lehetőségeinek szűkítéséről.

A kormányszóvivő az MTI-t tájékoztatta arról is, hogy a kabinet megtárgyalta a magyarországi bányászat helyzetéről és jövőbeni fejlesztési lehetőségeiről szóló jelentést, és elkötelezett a hazai bányászati szakmai kultúra fenntartása, illetve a vájárképzés megtartása mellett.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 21:13
×
×
×
×