Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb nagyvállalatokkal köt stratégiai megállapodást a kormány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Újabb három magyarországi nagybefektetővel köt stratégiai megállapodást a kormány: a Telenorral, a DELPHI cégcsoporttal és a Schneider Electric cégcsoporttal.

Az erről szóló határozat a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

A Telenor Magyarország Zrt. és a Telenor Common Operation Zrt., illetve a kormány között kötendő stratégiai együttműködési megállapodást kedden írja alá Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormány és a DELPHI cégcsoport magyarországi leányvállalatai, a Delphi Hungary Autóalkatrész Gyártó Kft., a Delphi Thermal Hungary Kft., a Delphi Connection Systems Hungary Kft. és a Delphi Hungary Services Kft. között kötendő stratégiai együttműködési megállapodás aláírására a nemzetgazdasági minisztert hatalmazta fel a kormányhatározat.

Ugyancsak a nemzetgazdasági miniszter írja alá a kormány nevében a Schneider Electric cégcsoport magyarországi leányvállalatai, a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt., a SE-CEE Schneider Electric Közép-Kelet Európai Kft., a Schneider-Electric Energy Magyarország Villamos Kapcsolóberendezések Gyártó Kft. és a M&C Energia Kft. cégekkel kötendő stratégiai megállapodást.

A kormány eddig több mint kéttucat, Magyarországon működő, kiterjedt nemzetközi hátterű nagyvállalattal kötött stratégiai megállapodást. A tervek szerint összesen negyven céggel írnak alá hasonló dokumentumot.