eur:
394.07
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Rezsicsökkentés - Fidesz: egy átlagos háztartás évi százezret spórolhat

Évi százezer forintot takaríthat meg egy átlagos magyar háztartás a rezsicsökkentéssel - közölte Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az idei rezsicsökkentés harmadik üteme november 1-jén, pénteken lépett hatályba, amelynek eredményeként 11,1 százalékkal - a tavaly decemberi árakhoz képest pedig összesen 20 százalékkal - lett olcsóbb a gáz, az áram és a távhő ára.

Kocsis Máté emlékeztetett, hogy idén már kilenc szolgáltatás ára csökkent, a gáz-, az áram- és a távhődíjak kétszeri mérséklése mellett júliustól olcsóbb lett a víz- és a csatornadíj, a szemétszállítás, a palackos gáz, a szennyvízszippantás, valamint a kéményseprés ára.

Mindezzel - európai uniós szinten - a fogyasztók javára jelentősen javult a magyarországi rezsiköltségeknek az átlagbérhez viszonyított aránya, de "még mindig van ezen mit javítani, éppen ezért gondolkodunk a jövőben is hasonló lépésekben" - mondta.

Az eddig intézkedések egy átlagos háztartásban éves szinten százezer forintos megtakarítást jelenthetnek - hangsúlyozta.

Példaként említette, hogy csak az áram, a gáz és a távhő árának csökkentésével egy budapesti 60 négyzetméteres gázfűtéses lakásban élő kéttagú háztartás évente akár 55 ezer forintot is megspórolhat, míg egy száz négyzetméteres, gázfűtéses házban élő kétgyermekes család megtakarítása 103 ezer forintnál is több lehet.

A többi szolgáltatás árának csökkenését is figyelembe véve az összes megtakarítás bizonyos háztartásokban elérheti akár az évi 150 ezer forintot is - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A politikus kitért a fogyasztóvédelmi intézkedésekre is, így például az egyszerűsített számlákra, amelyeken tájékoztatást kell adni a rezsicsökkentéssel megtakarított pénzről. Kocsis Máté jelezte, hogy a számlaképek további egyszerűsítését tervezik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×