eur:
394.02
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

PwC: tovább bővítenének Magyarországon a szolgáltatóközpontok

További bővítést terveznek a Magyarországon működő szolgáltatóközpontok a PwC Magyarország és az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Magyarországi képviseletének közös felmérése szerint.

A felmérésben mintegy 11 ezer alkalmazottat foglalkoztató 17 hazai SSC vállalat (Shared Service Center - SSC) vett részt a legkülönfélébb iparágakból - derül ki az MTI-hez eljuttatott összefoglalóból.

A válaszok alapján a hazai szolgáltatóközpontok vezetői elégedettek vállalatuk működésével: az induláskor kitűzött céljaikat elérték és bebizonyosodott számukra, hogy jó döntés volt Magyarországon SSC-t indítani. A válaszadók abban is egyetértettek, hogy ha most kellene dönteniük szolgáltatóközpont létrehozásáról, újra Magyarországot választanák helyszínül.

Az eredményekből kiderül, hogy a magyar résztvevők több mint 60 százaléka hozott létre új szolgáltatóközpontot, vagy bővítette jelenlegi cégét, és további 6 százalékuk jelenleg is ebben a folyamatban van, ami komoly teljesítmény.

A magyarországi SSC-vezetők szerint vállalatuk számára a következő két év legfontosabb kihívása a versenyképesség fenntartása a költségek szempontjából, a jelenlegi alkalmazottaik megtartása, motiválása és új dolgozók felkutatása, bevonzása, illetve a változó üzleti környezethez való alkalmazkodás.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×