eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk

Csökkent a francia munkanélküliség augusztusban

Csökkent a francia munkanélküliség augusztusban. Az álláskeresők száma 1,5 százalékkal, azaz 50 ezer fővel csökkent. Összesen 3,23 millió munkanélküli van Franciaországban a francia munkaügyi minisztérium statisztikai osztálya szerint.

A munkanélküliség csökkenése kedvező hír Francois Hollande elnök számára, aki korábban ígéretet tett, hogy 2013-ig megállítja a munkanélküliség növekedését. Habár ez most bekövetkezett, és csökkent az állástalanok száma (amire 2 éve nem volt példa), még mindig 7,3 százalékkal többen keresnek munkát, mint 2012 augusztusában.

A francia gazdaság 2013-ban eddig rosszul teljesített, recesszió van, és a kormány intézkedései csak mérsékelni tudták a munkanélküliség növekedését. A kormány ennek megfelelően visszafogott optimizmussal fogadta a kedvező munkanélküliségi adatokat. Michel Sapin munkaügyi miniszter bátorítónak nevezte őket, de figyelmeztetett, hogy óvatossággal kell kezelni a számokat.

A kormány egyik fő munkaerő piaci kezdeményezése, hogy a munkaadóknak adott anyagi ösztönzéssel támogatja a fiatalok alkalmazását, illetve segíti az idősebb munkavállalókat az állásaik megtartásában. Idén eddig 40 ezer fiatal munkavállalónak segítettek így állást találni, de decemberre 100 ezerre akarják növelni ezt a számot. A teljes kapacitással működő támogatási program éves költségeit 1 milliárd euróra becsülték.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×