eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Margitsziget: megmaradna az építmény- és az idegenforgalmi adó

A fővárosi önkormányzat élne az építményadó és az idegenforgalmi adó beszedésének lehetőségével 2014. január 1-jétől az általa közvetlenül irányított Margitszigeten.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön dönthet Sárádi Kálmánné főjegyző két javaslatáról. Az építményadóról szóló rendelet tervezete négyzetméterenként 1700 forintban állapítja meg az adó mértékét, a hatásvizsgálat szerint ez éves szinten 75 millió forint bevételt jelent a fővárosi önkormányzatnak.

Módosulhat az idegenforgalmi adóról szóló rendelet is, amelynek hatálya kiterjedne a Margitsziget területére. (A főváros eddig a XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII. és XXIII. kerületben szedte be az adótípust, a többi kerület saját hatáskörben vetette ki). A Margitszigeten évi mintegy 80 millió forint idegenforgalmi adóval kalkulál a főváros.

Mindkét előterjesztés megjegyzi, hogy az adóalanyoknak egyik adónem megfizetése sem új kötelezettség, korábban a XIII. kerületi önkormányzat is kivetette azokat.

A Margitsziget az Országgyűlés döntése nyomán július 20-án került a fővárosi önkormányzat közvetlen igazgatása alá a XIII. kerülettől.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×