eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Samsunggal

Stratégiai megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lí Kju Dzsin, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vezérigazgatója a jászfényszarui Samsung gyárban csütörtökön. Az aláírást követően a Samsung gyár új üzemcsarnokának alapkövét jelképező fát ültettek el.

Az ünnepélyes aláírás előtt Varga Mihály az új üzemcsarnokról elmondta: a közel 30 millió dollárból megépülő, 22 ezer négyzetméteres gyártócsarnok száz új munkahelyet teremt majd. "A magyarországi Samsung Electronics-szal való együttműködésünk sikeres példája annak, hogyan hangolható össze a kormány sikeres befektetési politikája a gazdasági szereplők törekvéseivel" - fogalmazott a miniszter.

Szavai szerint a kormány egyik legfontosabb gazdaságpolitikai célja a foglalkoztatás és a beruházások növelése, a magyar gazdaság versenyképességének javítása.

A Samsung beruházási programja pozitív üzenetet közvetít Magyarországról, a magyar gazdasági környezetről - mutatott rá Varga Mihály.

A stratégiai megállapodást elsőként Nam Gvan Pjo, Dél-Korea budapesti nagykövete üdvözölte. Megjegyezte: a Samsung már a két ország közti diplomáciai kapcsolatok felvételével egy időben beruházásokat kezdett Magyarországon.

Lí Kju Dzsin vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy az új egységgel bővülő televíziógyár az idén ünnepli 24. évfordulóját, fejlődése a magyarországi elektronikai és tévégyártás egyik sikertörténetévé vált. A vállalat Magyarországon ma már közel háromezer embert foglalkoztat, beruházásaik mértéke megközelíti a 160 milliárd forintot.

"Ez a telephely ma Európa legnagyobb, s a világ egyik legmodernebb tévégyára" - hangsúlyozta. Az új gyáregység 2014 januárjában kezdi meg a termelést - tette hozzá.

Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke a cég társadalmi felelősségvállalását emelte ki. Közlése szerint novemberben Jászfényszarun megnyílik a Samsung Smart School, amely az általános iskolások és a 18-25 év közötti munkanélküliek oktatására kínál korszerű lehetőséget, javítva ezzel elhelyezkedési lehetőségeiket.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×