Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Stratégiai megállapodást kötött a kormány a Samsunggal

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Stratégiai megállapodást írt alá Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lí Kju Dzsin, a Samsung Electronics Magyar Zrt. vezérigazgatója a jászfényszarui Samsung gyárban csütörtökön. Az aláírást követően a Samsung gyár új üzemcsarnokának alapkövét jelképező fát ültettek el.

Az ünnepélyes aláírás előtt Varga Mihály az új üzemcsarnokról elmondta: a közel 30 millió dollárból megépülő, 22 ezer négyzetméteres gyártócsarnok száz új munkahelyet teremt majd. "A magyarországi Samsung Electronics-szal való együttműködésünk sikeres példája annak, hogyan hangolható össze a kormány sikeres befektetési politikája a gazdasági szereplők törekvéseivel" - fogalmazott a miniszter.

Szavai szerint a kormány egyik legfontosabb gazdaságpolitikai célja a foglalkoztatás és a beruházások növelése, a magyar gazdaság versenyképességének javítása.

A Samsung beruházási programja pozitív üzenetet közvetít Magyarországról, a magyar gazdasági környezetről - mutatott rá Varga Mihály.

A stratégiai megállapodást elsőként Nam Gvan Pjo, Dél-Korea budapesti nagykövete üdvözölte. Megjegyezte: a Samsung már a két ország közti diplomáciai kapcsolatok felvételével egy időben beruházásokat kezdett Magyarországon.

Lí Kju Dzsin vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy az új egységgel bővülő televíziógyár az idén ünnepli 24. évfordulóját, fejlődése a magyarországi elektronikai és tévégyártás egyik sikertörténetévé vált. A vállalat Magyarországon ma már közel háromezer embert foglalkoztat, beruházásaik mértéke megközelíti a 160 milliárd forintot.

"Ez a telephely ma Európa legnagyobb, s a világ egyik legmodernebb tévégyára" - hangsúlyozta. Az új gyáregység 2014 januárjában kezdi meg a termelést - tette hozzá.

Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke a cég társadalmi felelősségvállalását emelte ki. Közlése szerint novemberben Jászfényszarun megnyílik a Samsung Smart School, amely az általános iskolások és a 18-25 év közötti munkanélküliek oktatására kínál korszerű lehetőséget, javítva ezzel elhelyezkedési lehetőségeiket.