eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nemzeti kiegészítő támogatást kapnak a cukorrépa termelők

Tonnánként 5,2 eurónak, de hektáronként legfeljebb 500 eurónak megfelelő nemzeti kiegészítő támogatást kapnak a cukorrépa termelők - az erről szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

A rendelkezésre álló keret 1 milliárd 180 millió forint, túligénylés esetén mindenki arányosan kevesebb támogatást kap. Az euró alapú támogatást az Európai Központi Bank által 2012. október 1-jét megelőzően, utolsóként megállapított devizaárfolyamon kell forintra átszámítani.

Az igénylés feltételei között szerepel, hogy a területalapú támogatást is cukorrépa ültetvényre kellett felvenni, továbbá a termelőnek rendelkeznie kell cukorrépa termékértékesítési szerződéssel, és a terményt kvótajogosult feldolgozónak kellett szállítania.

A kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) kell benyújtani szeptember 17. és október 15. között. Az MVH a kérelmeket november 30-ig bírálja el. A kifizetés a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül történik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×