eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megerősíti a Fitch a román osztályzatot, stabil kilátással

Megerősítette Románia befektetési ajánlású, stabil kilátású államadós-osztályzatát pénteken a Fitch Ratings, méltatva a román kormány által elért államháztartási konszolidációt és a javuló növekedési környezetet.

A nemzetközi hitelminősítő "BBB mínusz/BBB" besorolással tartja nyilván a devizában, illetve hazai valutában fennálló hosszú futamidejű szuverén román adósságot.

Az osztályzatok megerősítéséhez fűzött péntek esti londoni elemzésében a Fitch kiemelte, hogy Románia - két egymást követő nemzetközi pénzügyi segélyprogram keretében - sikeresen konszolidálta közfinanszírozási rendszerét, és júniusban kikerült az EU túlzottdeficit-eljárásának hatálya alól, miután a 2011-ben mért 5,6 százalék után tavaly 2,9 százalékra csökkent a GDP-arányos államháztartási hiány.

A Fitch Ratings elemzői közölték: várakozásuk szerint a román kormány teljesíteni tudja középtávú célját, amelyben 2014-re 1 százalékos GDP-arányos strukturális hiány szerepel.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×