Fidesz: a rezsicsökkentés több mint 100 ezer forintot hagy a családok zsebében

InfoRádió / MTI
2013. szeptember 13. 17:54
A Fidesz szerint a szocialisták semmit sem változtak, ma is a "mohó multikat" sújtó különadók miatt aggódnak, de a családokat segítő rezsicsökkentést támadják.

A kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ez világossá tette a szocialista Burány Sándor pénteki nyilatkozata. Az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón közölte, hogy Az MSZP szerint a kormány a rezsicsökkentéssel biztosított kedvezmények többszörösét veszi el az emberektől a szolgáltatók áthárított különadóival, valamint a magas élelmiszerárakkal.

A bukott baloldallal szemben a Fidesz kitart a rezsicsökkentés folytatása mellett, sőt, további szolgáltatások árának csökkentésén is dolgozik - hangsúlyozza a Fidesz.

Mint írják, a gáz, az áram, a távhő árának további 11,1 százalékos csökkentésével az eddigi 100 ezer forinton túl további havi 3-4 ezer forintos megtakarítást biztosítanak a családoknak.

Emellett januártól a kiskeresetű szülők adója tovább csökken, a legalacsonyabb jövedelmű 110 ezer családnak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó jövedelme. Egy 100 ezer forintot kereső, két gyermeket nevelő családnak havonta 4 ezer forinttal, egy átlagbért kereső három gyermeket nevelő családnak pedig további 39 ezer forinttal több pénzt marad a zsebében.