eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Megtámadta a Skoda a budapesti villamostender eredményét

Megtámadta a Skoda a budapesti villamostender eredményét, amelyet korábbi sajtóhírek szerint a spanyol CAF nyert el - derül ki a Közbeszerzési Hatóság honlapján lévő dokumentumokból.

A Budapesti Közlekedési Központ honlapján nyilvánosságra hozta az ajánlatok elbírálásának összegzését. Öten vettek részt a pályázaton, közülük a Siemens és a CAF adott be érvényes ajánlatot, a Ganz-Skoda, a Stadler és a lengyel PESA ajánlatát viszont érvénytelennek értékelték.

A részletes kimutatás szerint a nyertes CAF 90 millió euróért vállalta a villamosok gyártását és leszállítását, míg a Siemens 115 milliót ajánlott. A tenderen az összességében legjobb ajánlattevő volt a nyertes, amely végül a baszk gyártó lett. A közlekedési vállalat eljárás keretében 37 energiahatékony, alacsonypadlós villamost vesz (25 jármű lesz 32-36 méter hosszú, 12 pedig 52-56 méter hosszú). Ezek a villamosok az 1-es, a 3-as, a 19-es és a 61-es vonalra kerülnek, és egyben pótolják a legöregebb, negyvenévesnél idősebb járműveket.

Az eljárás keretében lehetőség van a mostani 37-en túl további 87 kocsi későbbi beszerzésére is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×