Inforádió

Meghallgatom Élő adás

KKDSZ: kapjanak keresetkiegészítést és béremelést a közszférában dolgozók

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az idei évre 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány kereset-kiegészítést, jövőre pedig 20 százalékos béremelést kér a szociális és közszféra dolgozóinak a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. A tárgyalások már megkezdődtek.

A szociális és a közszféra dolgozóinál 6 éve nem volt béremelés, az átlagbér 75-80 ezer forint körül mozog, ezek miatt is tartja indokoltnak a béremelést a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete - közölte az érdekképviselet elnöke.

Boros Péterné azt mondta: nagy a feszültség már az ágazatban. "Ezt a feszültséget tovább nyomja, hogy a kormány jövőre nem ígért semmit" - fűzte hozzá a szakszervezeti vezető.

Az elnök elmondta: egyszeri kereset-kiegészítést kérnek idénre, 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt, illetve 2014-re 20 százalékos béremelést.

Egyelőre ott tartunk, hogy megpróbáljuk érzékeltetni a helyzet súlyosságát, és a helyzetet tárgyalóasztalnál rendezni - hangsúlyozta.

Boros Péterné elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériumával történt egyeztetésen az ágazati egyeztetés intézményesített kereteinek kialakításáról azonosak a vélemények, ahogy az ágazati életpályamodellről is. Bíznak abban, hogy a rezsicsökkentés mellett a béremelésre is jut pénz.

Hanganyag: Panulin Ildikó