eur:
394.31
usd:
369.95
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Londoni elemzők: javulnak a magyar növekedési kilátások

A felzárkózó térség külső finanszírozási környezetének romlása ellenére is az eddig vártnál jobbak a magyar gazdaság növekedési kilátásai - vélekedtek keddi helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.

A Morgan Stanley globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokra szakosodott elemzőstábja a befektetők számára kedden összeállított átfogó őszi előrejelzésében jelentősen javította a magyar gazdaságra adott növekedési becsléseit, ugyanakkor rontotta a lengyel és a cseh gazdaságra szóló prognózisát. A ház várakozása szerint Csehország az idei év egészét recesszióban tölti.

A Morgan Stanley londoni közgazdászai a felülvizsgált keddi előrejelzésükben közölték, hogy Magyarországon az idén 0,5 százalékos, 2014-ben 1,5 százalékos gazdasági növekedést várnak. A cég eddigi prognózisa azt valószínűsítette, hogy a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 0,5 százalékkal visszaesik, és jövőre is csak 1,3 százalékkal bővül.

A ház londoni elemzői a felülvizsgálatot az általuk vártnál jobb idei első félévi gazdasági teljesítménnyel és a magyar mezőgazdaság jó terméshozamaival indokolták.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×