eur:
394.55
usd:
369.9
bux:
65248.03
2024. április 19. péntek Emma

Bővíti létszámát Fóton a General Electric

Csúcsszínvonalat képviselő gyártóbázist épít ki a gáz- és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlő egységeinek (UCP) előállítására a General Electric (GE) Oil & Gaz üzletága Fóton - jelentették be az új, 6 ezer négyzetméteres csarnok alapkőletételével egybekötött sajtótájékoztatón.

A fóti gyárbővítéssel 114 munkahelyet teremtenek, ebből 40 mérnöki poszt.

A projekt nyitó rendezvényén tartott köszöntőjében Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára kiemelte: mivel a GE piacvezető az erőművek vezérlő egységeinek gyártásában, ezért ez a beruházás azt jelenti, a magyar mérnököknek és munkásoknak mostantól kezdve kitüntetett szerepük lesz a világ energiabiztonságának javításában.

Az államtitkár kijelentette: a szerdai alapkőletétellel a magyar-amerikai gazdasági együttműködés sikertörténetének újabb fejezete kezdődött el, az új gyártóbázis megépítése növeli Magyarország versenyképességét, s hozzájárul ahhoz, hogy Európa termelési központjává váljék.

Bár a GE-vel - a Magyarországon legnagyobb, több mint 12 ezer embert foglalkoztató amerikai befektetővel - folytatott tárgyalássorozatnak a fóti gyárbővítés a betetőzése, a tárgyalások nem érnek véget - hangsúlyozta Szijjártó Péter. Magyarázatképpen hozzátette: a kormány 2010-ben megfogalmazott gazdasági célkitűzésének megfelelően a keleti nyitás mellett a szövetségkötési versenybe való benevezést, illetve a stratégiai partnerek körének bővítését is fontosnak tartja.

"A GE nem véletlenül lett egyik stratégiai partnerünk. Hazánkban az Egyesült Államokból érkező cégek működtetik a harmadik legtöbb leányvállalatot, a Magyarországon foglalkoztatott munkaerő számát tekintve - a német és az osztrák leányvállalatok után - szintén az amerikaiak a harmadikok, míg a hozzáadott érték előállítása szempontjából a második helyet foglalják el" - sorolta az államtitkár.

Fóton "a most induló, energiabiztonságunkat is növelő beruházásnak köszönhetően 114 új munkahelyet teremtenek, az itteni gyár beszállítóinak 75 százaléka magyar" - emelte ki az államtitkár.

A GE elkötelezett a helyi közösségek és a helyi polgárok segítésében, ezért is fontos a cég számára a fóti beruházásról a magyar kormánnyal kötött megállapodás - méltatta a projektet Dave Cox, a GE Oil & Gas üzletág gyártásért felelős alelnöke. Az új, egyedi műszaki megoldásokat is alkalmazó létesítmény szélesíti a termékkört, s hozzájárul Magyarország versenyképességének növeléséhez is - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×