Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mikor csökken a nettó jövedelme egy háromgyerekes szülőnek? - gazdasági lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Élénkülésre számítanak az idén a közraktározási piacon az érintett bankok. Londoni pénzügyi elemzők szerint is növekedhetett a magyar gazdaság teljesítménye a második negyedévben. Több tízezer forinttal is csökken a nettó fizetésük azoknak a háromgyermekes szülőknek, akiknek valamelyik gyermeke a nyár elején befejezte középiskolai tanulmányait. Szemle a gazdasági lapokból.

A Napi Gazdaság cikkéből kiderül: élénkülésre számítanak az idén a közraktározási piacon az érintett bankok, miközben a szolgáltatás árai csökkennek; az új közraktári törvény hatásai középtávon lesznek majd érezhetőek. Az idén elfogadott közraktári törvény hatásait inkább középtávon várják, amikor az elektronikus vagyonvédelmi rendszer kötelezővé válik. Részletek a Napi Gazdaságban.

A portfolio.hu arról ír, hogy londoni pénzügyi elemzők szerint másfél év óta először éves összevetésben is növekedhetett a magyar gazdaság teljesítménye a második negyedévben. A City egyik legnagyobb gazdasági-pénzügyi elemzőháza, a Capital Economics közgazdászai az európai felzárkózó gazdaságok kilátásairól összeállított, hétfőn ismertetett új prognózisukban közölték, hogy az általuk használt növekedéskövető mérési modell jelzése szerint a magyar GDP az idei második negyedévben 0,3 százalék körüli ütemben növekedhetett éves összehasonlításban. Részletek a portfolio.hu-n.

A pénzcentrum.hu cikkéből kiderül: akár több tízezer forinttal is csökken a nettó fizetésük azoknak a háromgyermekes szülőknek, akiknek valamelyik gyermeke a nyár elején befejezte középiskolai tanulmányait. Õk ugyanis a júliusi jövedelmükből már csak legfeljebb azon eltartottjaik után vehetik igénybe a családi adókedvezményt, akik még közoktatási intézményben tanulnak. Ha elfelejtik jelezni a munkáltatójuknak a változást, jövő tavasszal kerülhetnek kellemetlen helyzetbe, amikor vissza kell fizetniük a nyári hónapokban érvényesített kedvezményt. Részletek a pénzcentrum.hu-n.