eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Így vernek át minket az autóhirdetésekkel

Egyre kifinomultabb trükköket vetnek be az autóhirdetési csalásoknál. Új módszerekkel, immár valós adatokkal próbálnak a bűnözők pénzt kicsalni az autót vásárolni szándékozóktól - mondta el Fodor László, a Használtautó.hu értékesítési és marketingvezetője az InfoRádiónak.

A leggyakoribb trükk, hogy előleget csalnak ki a vásárlakból. Régebben nagyon vonzó árú autókat hirdettek gyári vagy már más hirdetésnél használt autók képével. Újabban a már meglévő hirdetésekbe nyúlnak bele a csalók.

A hirdetőktől veszik át az irányítást, és egy nem létező telefonszámot, illetve egy e-mail címet szúrnak be. Az érdeklődő,miután nem éri el telefonon a megadott személyt, e-mailen próbálkozik, amelyben azt a választ kapja, hogy az autó jelenleg külföldön van és egy minimális összeget kell fizetni a behozatalára. A potenciális vevő pedig elutalja a csalónak az összeget.

Fodor László szerint több módon is lehet védekezni a csalások ellen. A weboldalnak például komoly szerepet kell vállalnia abban, hogy minimalizálja az oldalán a gyanús hirdetéseket. A hirdetők, akár magánszemélyek, akár cégek fokozottan figyelniük kell milyen e-mailt kapnak a weboldaltól. A csalók ugyanis gyakran a hirdetési portálra hasonló weblapról küldenek levelet, amelyhez kérik a felhasználói jelszót. Ebben az esetben mindig ellenőrizni kell, hogy a megfelelő url címről küldték az e-mailt. Vásárlóként pedig ügyelnünk kell arra, hogy a nagyon olcsó, külföldön tartózkodó autó hirdetése, amelyről csak ingyenes kommunikáción keresztül lehet érdeklődni, valószínűleg átverés.

A módszerek változnak, finomodnak és gyakoribbak, ezért a marketingvezető is azt mondta érdemes mindenkinek ügyelnie, hogy mit hirdet, vagy mit akar megvenni.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×