Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csányi: Bármilyen devizahiteles megoldást túlél az OTP

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Végre megszólalt Csányi Sándor. Az OTP elnök-vezérigazgatója azt mondta, az agrárberuházásokhoz kellett a forrás, nem beteg és nem vonul vissza.

Minimum 25 milliárd forint összegű forrás szükséges még az idei évre tervezett élelmiszeripari fejlesztésekhez - ezzel indokolta a 11 milliárdos részvényeladást az OTP elnök-vezérigazgatója egy szűk körű sajtóbeszélgetésen, amelyen az InfoRádió is jelen volt.

Csányi Sándor elmondta: az eladást már korábban tervezte, és úgy döntött, nem apránként értékesít, hanem egyszerre, az eladás időpontja pedig részvényárfolyamhoz volt kötött. Megjelölt egy ársávot, amelyen lehetett értékesíteni, és erre adott megbízást.

Leszögezte: egészségi állapota rendben van. valóban volt egy szívműtétje februárban, egy születéskori rendellenességet kellett orvosolni. Fittnek érzi magát, az elmúlt tíz napban több tíz kilométert gyalogolt a nyaralásán. "Akár maratont is futhatnék, ha akarnék"- tette hozzá.

A visszavonulást sem tervezi, hiszen azt semmi sem indokolja. Arra a kérdésre, hogy a kormány újabb devizahiteles mentőcsomagja befolyásolta-e döntését, azt mondta, a hír lejjebb vitte az árfolyamot, ezért nagyobb lett az értékesítendő csomag.

A tervezett mentőcsomagról azt mondta, egyelőre csak a bankszövetség tagjai konzultáltak egymással. Egy újabb csomag csak tovább növeli a bizonytalanságot, de mindezek ellenére szerinte olyan megoldás nem születhet a devizahitelesek ügyében, amit az OTP ne tudna túlélni.

Csányi Sándor a sajtóbeszélgetés után exkluzív interjút adott az InfoRádiónak. Részletek hamarosan.

Hanganyag: Panulin Ildikó