eur:
395.63
usd:
372.14
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Fidesz: nő a Magyarország iránti bizalom

Magyarország újabb nemzetközi visszacsatolást kapott arról, hogy jó úton jár - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, a legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport idei második negyedéves országkockázati összesítésére reagálva.

Az S&P Capital IQ globális piaci adatelemző csoport szerdán ismertetett jelentése szerint a világ tíz legkockázatosabb államadósa közül három az euróövezet tagja, Magyarország ugyanakkor - amely tavaly kikerült e tízes mezőnyből - tovább javított helyezésén.

Selmeczi Gabriella az adatokat kommentálva azt mondta, Magyarország jobban teljesít, nő az ország iránti bizalom, s hangsúlyozta: az országkockázati helyezésen való javítás annak köszönhető, hogy csökkenő pályára állt az államadósság.

Közölte, Magyarország pénzügyileg stabilabb, mióta "szakított a Gyurcsány-Bajnai-kormányok szélsőséges gazdaságpolitikájával, és megkezdte az általuk felhalmozott óriási államadósság lebontását".

A Fidesz szóvivője kitért arra, az országkockázati jelentés világosan megmutatja azt is, hogy azok az országok, amelyek "velünk ellentétben nem tekerték el időben a kormányt, most igen nagy bajban vannak", és több helyen is a mai napig a Nemzetközi Valutaalap (IMF) diktálja a gazdaságpolitikát. Ezzel ellentétben Magyarországon "éppen bezárni készül" az IMF-iroda - jegyezte meg Selmeczi Gabriella.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×