Nem engedik be Ausztriába a kamionokat Hegyeshalomnál

InfoRádió / MTI
2013. július 16. 14:21
Egy baleset miatt nem engedik rá az ausztriai A4-es autópályára a kamionokat az osztrák rendőrök a hegyeshalmi határátkelőnél - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedd délután.

A hegyeshalmi határátkelőnél ismét ráhajthatnak a kamionok az ausztriai A4-es autópályára, amelynek egyik szakaszát korábban baleset miatt lezárták - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedd délután az MTI-t.

Kocsis Tünde közölte: az osztrák hatóságok a baleseti helyszínelés befejezése után Schwechatnál feloldották az útzárt, a forgalom megindult. A torlódás miatt azonban az autósoknak még lassú haladással kell számolniuk.

Kocsis Tünde alezredes korábban elmondta, az osztrák hatóságok azt közölték, hogy a személygépkocsik elterelését megoldják, de a 7,5 tonnánál nehezebb kamionokat nem tudják terelőútra irányítani.

Az osztrák rendőrség arra kéri a Magyarországról Ausztriába közlekedő kamionok, nehézgépjáművek vezetőit, hogy az A4-es autópályán Schwechatnál történt baleset miatt kamionparkolókban várakozzanak, amíg a helyszínelés tart.

Az útzár feloldásáig a magyarországi kamionparkolókban várakozva megelőzhető a torlódás Hegyeshalomnál - mondta a sajtóreferens.